Úrnapja 2021, Vámosszabadi

Szép időben, méltó módon tudtuk megtartani Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepét. Újra a régi útvonalon, a templomtól néhány utcányira eltávolodva igazán lélekemelő úrnapi körmenetet járhattunk be.
Hálás köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon részese volt vagy segédkezett az ünnep előkészítésében és méltó megtartásában: a zöld-ág gyűjtőknek, a sátor készítőknek és díszítőknek, a virágszirom szedőknek, a szertartás valamennyi résztvevőjének és minden jelenlévőnek!
Néhány nappal korábban, emlékeztető:
Vasárnap Úrnapja! … virágszirmok, zászlók, feszület, szépen díszített útmenti oltárok, evangéliumi részletek, közös éneklés, a sor elején pedig az Oltáriszentség … az úrnapi körmenet az egyik legünnepélyesebb katolikus hitvallás, évszázadok óta része az egyházi hagyománynak. Vámosszabadin az idei évben újra a “régi” útvonalat járjuk: Templom – Kis utca – Temető utca – Templom. Emiatt a szentmise rendhagyó módon kicsit előbb, 10:30 órakor kezdődik!
Az elmúlt időszak korlátai és bezártsága után a közösen, közösségben megélt ünneplés valódi lelki feltöltődés lehet mindannyiunk számára. Volt idő, amikor a körmenet az egész falu ünnepe volt, csatlakozzunk hát idén is minél többen, és legyünk együtt részesei az ünnep nyújtotta felszabadító élménynek.
A virágsziromból pedig a sok sem lehet elég, kérjük hogy aki teheti szedjen és hozzon magával. Egy megosztás pedig nagyban segítene, hogy minél többen időben értesüljenek most vasárnap ünnepéről.